2020-02-17

İç ve Dış Paydaş Toplantı Raporu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü amaç ve program yeterliliklerinin belirlenmesi amaçlı iç paydaş ve dış paydaş toplantısı 04.02.2020 tarihinde yapılmıştır. Toplantıya; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdür Vekili,  Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi temsilcisi,  Tekirdağ Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri, Tekirdağ / Süleymanpaşa - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temsilcisi,  Sendika temsilcisi, Hemşirelik Bölümü Öğrenci Temsilcileri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcıları ve Hemşireleri katılmıştır. Toplantıda paydaşlar ile görüşülerek görüşleri alınmıştır.

Alınan görüşler sonucu paydaşlar tarafından program amaçlarına öğrencilerimizin mezuniyet sonrası öğrenme süreçlerine ilgi duymalarının devamını içeren kriter olması önerilmiştir. Öneri doğrultusunda “Bireysel ve mesleki gelişimlerini yaşam boyu öğrenmenin bilincinde sürdürür” program amacı eklenmiştir. Paydaşlar tarafından mezunların bireye holistik olarak bakım vermesi gerekliliği önerilmiştir. Öneri doğrultusunda “Hizmet sunacağı bireye bütüncül yaklaşarak, alanında bilimsel, teknolojik ve yenilikçi uygulamalara takip ederek, mesleki etik kurallar çerçevesinde ekibi ile işbirliği içerisinde çalışır” program amacı oluşturulmuştur. Bunun yanı sıra paydaşlar öğrencilerin yabancı dil konusunda etkinliklere dahil olması gerekliliği önermiştir. Müfredatta Yabancı Dil 1, Yabancı Dil 2 derslerinin olmasının yanı sıra Mesleki İngilizce 1, Mesleki İngilizce 2, Mesleki İngilizce 3, Mesleki İngilizce 4 adı altında dersler mevcut olup eğitim müfredatında yabancı dilde literatür tarama, kritik etme becerilerine yer verilmektedir. Paydaş toplantı sürecinde eğitim müfredatına Geriatri Hemşireliğine yer verilmesi gerekliliği önerilmiştir. Geriatri hemşireliğine İç hastalıkları Hemşireliği dersinde yer verilmektedir. Bunun yanı sıra Geriatri Hemşireliği seçmeli dersi eğitim müfredatına eklenmiştir.

İç ve dış paydaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Hemşirelik Bölüm Başkanlığı