2019-05-09

Öğretim Üyelerimizin Başarısı: Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Çağlar DOĞUER’in Yaptığı Proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Yüksekokulumuz Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Çağlar DOĞUER’in yürütücüsü olduğu "İnsan İnce Bağırsak Hücre Kültürü Modelinde (Caco-2) Glüten Sonrası Oluşan Hücresel Hasarın Onarımında Probiyotiklerin Etkilerinin Moleküler Düzeyde Araştırılması" başlıklı, 218S759 numaralı projenin TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmesine karar verilmiştir.

Projede Yüksekokulumuz Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Doç. Dr. Türker BİLGEN, Dr. Öğr. Üyesi Nazan TOKATLI DEMİROK, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından Doç. Dr. Rafet METE, Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL’da araştırmacı olarak yer aldı.

Tüm öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü