2019-12-27

Sağlık Yüksekokulunda Afetler ve Deprem Farkındalığı Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Teknopark birimi tarafından organize edilen ''Afetler ve Deprem Farkındalığı'' konulu söyleşi Yüksekokulumuzda 13.12.2019 tarihinde düzenlendi. Sağlık Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Tülin YILDIZ ile Müdür Yardımcısı Sayın Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ tarafından yapılan söyleşide, Sayın Doç. Dr. Tülin YILDIZ, İlkyardımın Önemi, İlkyardımın Temel Uygulamaları, Sayın Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ ise, Deprem nedir? Nasıl oluşur? Afete Hazırlık, Afet Bilince Kültürünün Oluşturulması, Deprem Öncesi Alınacak Önlemler, Deprem Anında ve Sonrasında Yapılması Gerekenler, Acil Durum Planları,  İlk 72 saatin ( Altın Saatler) önemi konularını ele almıştır.