2022-04-07

Kadının Sağlık Hakkı Etkinliği Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından 07.04.2022 tarihinde “Kadının Sağlık Hakkı” konulu etkinlik üniversite hastanesi konferans salonunda düzenlendi.  Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Sayın Selda ŞAHİN’in katılımları ile gerçekleştirilen konferansta, Moderatörlüğü Okul Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Tülin YILDIZ yaptı. Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT’un konuşmacı olarak katılım sağladığı etkinliğimizde Sağlığın kadın bakımında değerlendirilmesi kadının sağlık hakkını tanımlayan uluslararası sözleşmeler, ilgili yönetmelik ve yasalar konularına yer verildi. Konferansa öğrencilerimiz, akademik ve idari personel yoğun katılım sağladı.

Katkılarından ve desteklerinden dolayı  Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Sayın Selda ŞAHİN’e, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT ve katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.