Sağlık Bilimleri Fakültesi
2022-05-23

Hemşirelik Bölümümüzün Başarısı



 

 

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kutlamaları Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni ile başladı.

 

Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından 2021-2022 dönemi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 23.05.2022 tarihinde çevrimiçi akreditasyon belge takdim töreni gerçekleştirilmiştir. Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mümin ŞAHİN, HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Gülseren KOCAMAN, HEPDAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Sayın Dilek ÖZMEN, Sağlık Yüksekokulu MüdürüDoç. Dr. Sayın Tülin YILDIZ, Sağlık Yüksekokulu Müdür YardımcısıDr. Öğr. Üyesi Sayın Arzu MALAK, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sayın Ebru ÖNLER ile hemşirelik bölümü akademik ve idari personeli, öğrencilerive Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ve rehber hemşireleri katılım sağlamıştır.

Programda Açılış konuşmalarını HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Gülseren Kocaman, Hemşirelik Bölüm başkanı Doç. Dr. Sayın Ebru Önler, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sayın Tülin Yıldız ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mümin Şahin gerçekleştirmiştir.

HEPDAK Yönetim kuruluBaşkanı Prof. Dr. Sayın Gülseren Kocaman açılış konuşmalarında; hemşirelikte akreditasyon sürecinin 2016 yılında başladığını ve sürekli iyileşme ve gelişmelerle devam ettiğini belirtmiştir. Sağlık Yüksekokulu hemşirelik programının okul-hastane iş birliğinin diğer okullara örnek olacak düzeyde olduğunu, genç ve dinamik bir ekip çalışmasıyla başarıya ulaşıldığını, üst yönetimin katkılarının başarıyı desteklediğini ve bölümün akreditasyon sürecine yönelik olumlu dileklerinden bahsetmiştir.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sayın Ebru ÖNLER açılış konuşmalarında; hemşirelik bölümünün eğitim kalitesini yükseltmek, donanımlı ve nitelikli hemşireler yetiştirebilmek amacıyla çıkılan bu yolda akreditasyonun var olan uygulamalarıiyileştirdiğini ve yeni uygulamaları müfredata kattığından bahsetmiştir. Hemşirelik bölümünün COVİD-19 Pandemisinin olumsuz şartlarına rağmen kaliteli eğitim verme hedefinden ödün vermediğini ve elde edilen sonuçtan mutlu ve gururlu olduğunu belirtmiştir.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ; “Sağlık Yüksekokulu olarak 2018 yılından itibaren başladığımız Hemşirelik Bölümü akreditasyon yolculuğu, 2022 de bölümün akreditasyonu ile sonuçlanarak bizleri onurlandırmıştır. Bir eğitim programı için akreditasyonun önemi çok büyük. Kurucu bölüm başkanı olarak da ayrı bir mutluluk yaşamaktayım. Bu bağlamda Ülkemizde HEPDAK tarafından akredite edilmiş 18 hemşirelik bölümünün arasına Hemşirelik Bölümümüzün girmesi onur ve gurur verici. Umuyorum okulumuzun diğer bölümleri de en yakın zamanda bu süreçte yer alacaklardır. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, Rektör Yardımcılarımıza ve Genel Sekreterimize her zaman olduğu gibi akreditasyon yolculuğunda da vermiş oldukları desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, Hastanemiz Başhekimliği ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’ne, rehber hemşirelerimize ve çabamızın asıl odak noktası olan hemşirelik öğrencilerimize desteklerinden ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştır.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mümin ŞAHİN; Hemşirelik Eğitimine verdikleri katkılardan ve özverili çalışmalarından dolayı HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Gülseren Kocaman’a, Yönetim Kurulu Üyelerine ve değerlendirme takımına teşekkür ederek,üniversitemizi bulunduğu düzeyden daha üst düzeye yükseltme amacıyla akreditasyon çalışmalarını önemsediğini ve her zaman desteklediğini belirtmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mümin Şahin’in geçtiğimiz sene yaşadığı sağlık problemi nedeniyle hemşirelik bakımını yakından gözlemlemesi ile hemşireliğin önemini bir kez daha vurguladığı konuşmasında, Covid 19 sürecinde de hemşirelik mesleğinin ve hemşirelik eğitiminin önemini bir kez daha ifade etmiştir. Akreditasyon sürecinde verilen çabalarından dolayı Yüksekokulumuz yönetiminin ve akademik personellerinin başarısını kutlamıştır. Fakülteleşme sürecinde olan Yüksekokulumuzu her zaman desteklediğini ve nice başarıları kutlamayı temenni ettiğini belirterek katılan tüm akademik ve idari personele, öğrencilereteşekkür etmiştir.

Program Akreditasyon Belge Takdimi ve tüm katılımcıların iyi dilekleri ile sona ermiştir.