2020-10-22

DÜNYA EL YIKAMA ETKİNLİĞİ

COVİD-19 pandemisinin yayılım hızının engellenmesinde önemli bir bariyer olan el yıkama; her yıl Ekim ayının 15’inde de etkinliklerle vurgulamaktadır. Bu kapsamda yine okulumuz Hemşirelik Bölümü tarafından 15.10.2020 tarihinde; moderatörlüğünü TNKÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Sayın Doç.Dr. Tülin YILDIZ’ın yaptığı online bir etkinlik gerçekleştirildi. “Covid-19 pandemisi ve Koronafobi” başlıklı sunum Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı başkanı Sayın Prof. Dr. Yakup Albayrak tarafından, “Pandemide el ve yüz bakımı” başlıklı sunum ise Acıbadem Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Gamze Erfan tarafından katılımcılara aktarıldı.

Pandeminin ruhsal boyutu, öğrencilere yansıması, el yıkama ve önemi, bakımda dikkat edilmesi gerekenlerin vurgulandığı etkinliğe başta hemşirelik öğrencileri olmak üzere okulumuz öğretim üyeleri ve sağlık profesyonelleri katıldı.