2022-03-14

2022 yılı Deprem Haftası Etkinlikleri

1-7 Mart Deprem haftası kapsamında Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ve NKU Afet Topluluğu işbirliğinde Deprem standı, deprem belgeseli gösterimi ve Deprem Simülasyon etkinlikleri gerçekleştirildi.

7-11 Mart tarihleri arasında Sosyal Yaşam Merkezinde kurulan stantta Afet çantası, Deprem bilgilendirme afişleri, İlkyardım ve Arama-Kurtarma çalışmalarında kullanılan bazı alet-ekipmanlar sergilenerek öğrenci ve personelimize bilgilendirme yapıldı.

11 Mart 2022 Cuma günü Tıp Fakültesi Dekanlık Binası önünde konuşlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon Tırında, Deprem Dairesi Başkanlığı çalışanları tarafından Öğrencilere ve Üniversite personeline deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken davranışlar hakkında bilgi verildi. Ziyaretçiler 1999 Marmara Depreminin sarsıntısını birebir deneyimleyerek, yaşam üçgeni ve diğer korunma yollarını pratik ettiler.