2019-08-19

2019-2020 Kayıt Duyurusu

2019 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama ve İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri için tıklayınız.

2019-2020 Kayıt Duyurusu için tıklayınız.

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

• Öğrenci adaylarının kayıtta şahsen veya noter vekaleti ile başvuru yapılması gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  •
  • Sağlık, askerlik, hükümlülük vb. durumlarda bizzat başvuramayan adayların kayıt işlemleri noter vekaleti ile yapılabilir.
  •
  • Belirtilen belgelerden herhangi biri eksikse kayıt yapılmaz.
  •
  • Süresi içerisinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
  • Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin 19 – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yerleştikleri fakülte/yüksekokulu dekanlıklarına/müdürlüklerine aşağıda belirtilen belgeler ile şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
  •
  • Kayıt için verilen sürelerde kayıt işlemini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
  •
  • ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamaz. Durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.

Askerlik ile İlgili Hükümler
  • Askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,
  • İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar
  • Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar ;

2019-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adaylar askerlik hizmetleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adaylar kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilerin geçici kayıtları yapılacaktır. 31 Aralık 2019 tarihine kadar mezuniyet belgesini getirenlerin kayıtları yapılacak, getiremeyenlerin ise geçici kayıtları silinecektir.

• Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir.
  • İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenim ücretlerini 19-23 Ağustos 2019tarihleri arasında bulundukları yerdeki Halk Bankası Şubeleri ve Bankamatik cihazları ile Vakıfbank Bankamatik cihazlarından Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci numarası ile ödeyebileceklerdir.

KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı: Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.

• Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Programı: Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. Programa kayıt yaptıracak öğrenciler, Yüksekokulun belirlediği eğitim kıyafetlerini giymek zorundadırlar. Kıyafetlerin temini öğrenciye aittir.

• Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Aslı ve Fotokopisi)

• 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

• Nüfus Kayıt Örneği (e-devlet çıktısı)

• İkametgah Belgesi (e-devlet çıktısı)

• Askerlik durum belgesi. (Belge getirmesi gerekenler ogr.nku.edu.tr adresinden duyurulacaktır.) Belge getirmesi gerektiği halde getirmeyenlerin kayıtları yapılacak ancak 2019-2020 Güz yarıyılı ders kayıtları yapılmayacak öğrenime başlayamayacaklardır.

• Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

• Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

• Kayıt yapacak öğrencilerimizin nüfus cüzdanlarını ve fotokopisini yanında getirmeleri gerekmektedir.

LİSANS TAMAMLAMA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı ön lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı sureti (Başarı belgesi veya öğrenci belgesi gibi belgeler mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
  • Lise diplomasının aslı veya onaylı sureti
  • Lisans Tamamlama Yerleştirme Sonuç Belgesi Çıktısı,
  • Ön Lisans Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi) Aslı,
  • Ön Lisans Ders İçerikleri Onaylı (e-imzalı kabul edilir)
  • Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Nüfus Kayıt Örneği (e-devlet çıktısı)
  • 6 adet vesikalık fotoğraf,
  • Öğrenim ücretinin yatırıldığına ilişkin banka dekontu (Öğrenim Vakıfbank veya Halkbank şubeleri aracılığı ile öğrenci numarasına yatırılacak.)
  • 29 yaşını doldurmuş erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesi, tecilli olanlar için tecil belgesi)