Sağlık Bilimleri Fakültesi
2019-09-05

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı DGS Kayıt Duyurusu



 

 

Dikey Geçiş Sınavı ile Yerleşen Öğrenciler için Kayıt Duyurusu

 

2019 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Üniversitemize yerleşen adayların kayıtları    09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında ilgili Fakültenin/Yüksekokulun öğrenci işleri bürolarında yapılacaktır.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

  1. 2019 DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi (internet çıktısı),

 

  1. Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı Önlisans diploması yada mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı fotokopisi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine geçmez).

 

  1. 1997 ve öncesi doğan erkek adayların Üniversiteye kaydında sakınca bulunmadığına dair yazı (askerlik şubelerinden veya tukiye.gov.tr adresinden alabilirsiniz.)

 

  1. 6 Adet 4,5 cm x 6 cm ebadında fotoğraf.

 

  1. Öğrenim ücreti dekontu (Sadece ikinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler). Öğrenim ücreti Halk Bankası şubelerinden veya Vakıfbank ATM lerinden öğrenci numarası ibraz edilerek ödenecektir. Öğrenci numarası http://ogr.nku.edu.tr/giris.php adresinden öğrenilebilir.(Link 09.09.2019 tarihinde aktif olacaktır)

 

  1. Öğrencilerin önlisans programında görmüş oldukları derslere ait onaylı transkript ve bu derslere ait onaylı ders içerikleri.

 

  1. Sağlık Yüksekokulu Hemşırelik lisans progamına yerleşenlerin: Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.

 

  1. Acil Yardım ve Afet lisans programlarına yerleşenlerin:

Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. Programa kayıt yaptıracak öğrenciler, Yüksekokulun belirlediği eğitim kıyafetlerini giymek zorundadırlar. Kıyafetlerin temini öğrenciye aittir.

 

Not:

Kayıt başvurusu şahsen yapılacaktır. Kayıt için yukarıda belirtilen belgeleri hazırlayarak yerleştiğiniz Fakültenin/Yüksekokulun Öğrenci İşleri Bürosuna 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında eksiksiz olarak teslim ediniz. Belirtilen tarihler arasında kayıt için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeyen öğrencilerin kayıt işlemleri yapılamayacaktır.