2022-11-23

Dünya Prematüre Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

17-23 Kasım Dünya Prematüre Haftası kapsamında, 23 Kasım 2022 tarihinde prematüre bebeklerin kaliteli yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla online olarak bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD’ da görev yapan neonatoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Tüfekci “Yenidoğan Sarılıklarına Yaklaşım” konusunda güncel verileri paylaştı. Ayrıca Kilis Üniversitesinde, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ABD’nda görevli olan Dr. Öğr. Üyesi Serap Özdemir, “Fototerapi Tedavisi Alan Yenidoğanlarda Cilt Bakımı” konusuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü bölümümüz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Zeynem YILDIRIM BALKAN’ ın yürüttüğü etkinlikte, soru- cevap ve geri bildirimler alınarak, etkinlik sonlandırıldı.