Sağlık Bilimleri Fakültesi
2022-10-03

2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi.



 

 

SAĞLIK YÜKSEKOKULU BİRİM ORYANTASYONU

Sağlık Yüksekokulu 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi birim oryantasyon programı 3-5 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Oryantasyon programı üniversite tanıtım videosu ve üniversite üst yönetiminin tanıtımı ile başlamıştır. Program birim ve bölüm yöneticileri ile Sağlık Yüksekokulunun akademik ve idari kadronun tanıtımı ile devam etmiştir. Programda 2022-2023 eğitim-öğretim yılı akademik takvimi, sağlık yüksekokulu programları, akademik sınıf danışmanlığı, ölçme ve değerlendirme sistemi, öğrenci toplulukları, TNKÜ UZEM, ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları, öğrenci temsilciliği sistemi, öğrenci el kitabı, öğrenci memnuniyet anketleri, öğrenci iletişim sistemi, yönetmelik ve yönergeler, kayıt dondurma, üstten ders alma, sınav itirazı, devamsızlık, ders muafiyeti, intibak işlemleri, sağlık raporu, sınav uygulama esasları, YÖKAK akreditasyon süreci yer almıştır. Program Sağlık Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Tülin YILDIZ’ın açılış konuşmasında yüksekokul hakkında bilgi vererek tüm akademik ve idari personele, öğrencilere yeni dönem için sağlık, mutluluk, başarı dileklerinde bulunmuştur. Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arzu MALAK’ın yaptığı birim oryantasyon sunusunda üniversite, birim ve bölümler hakkında bilgi verilmiş, bölüm başkanlarının bölüm tanıtımlarıyla program devam etmiştir.  Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker BİLGEN, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru ÖNLER eşliğinde bölümlerin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile buluşmuşlardır. Üç gün süren oryantasyon programında bölümler ayrı ayrı tanıtımlarını yapmış, üniversite fiziki olanakları ile uygulama alanları yerinde ziyaret edilmiştir.

 

ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin oryantasyon programı 4-5 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşmiştir. Oryantasyon programında Üniversitemiz, Yüksekokulumuz ve Bölümümüzün tanıtımı yapılarak birimlere ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

 

BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Döneminde öğretim programımıza yerleşen 1. sınıf öğrencilerimize yönelik oryantasyon etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Arş. Gör. Dr. Serkan Aslan’ın sunumu ile öğrencilerimize bölümümüzde eğitim öğretim faaliyetlerinde yardımcı olacak konulara değinilmiş, birim resmi internet sayfalarının tanıtımı yapılmış ve öğrencilerimizin bizlerle etkili ve kolay iletişim kurmaları için gerekli bilgiler verilmiştir. Etkinlik hocalarımızın ve öğrencilerimizin yeni döneme ilişkin iyi dilekleri ile sona ermiştir.

 

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

Bölümümüze yeni kayıt yaptıran 04-05 Ekim 2022 tarihlerinde oryantasyon eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin şehrimize, üniversitemize, bölümümüze uyum sürecini hızlandırmak, bölümü tanımaları sağlamak amacıyla gerçekleştirilen uyum programına yoğun katılım gerçekleştirilmiştir.

Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ebru ÖNLER liderliğinde gerçekleştiren programda; üniversitemizin ve bölümümüzün misyon ve vizyonu, program amaç ve çıktıları, bölümde görev alan akademik ve idari personel, üniversitemizin kalite ve bölümün akreditasyon süreci, bölümde yer alan komisyonların çalışma esas ve usulleri, öğrencileri ilgilendiren yönetmelik ve yönergeler, öğrencilerimizin yararlanabileceği sosyal, kültürel, sportif faaliyetler vb. konuları yer almıştır. Bölüm öğretim elemanları eşliğinde öğrenciler uygulama alanlarını ve hemşirelik laboratuvarını ziyaret etmişlerdir.

Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ebru ÖNLER yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek başarılar dilemiştir.