Sağlık Bilimleri Fakültesi
2018-05-21

Yüksekokulumuzda Kalite ve Akreditasyon Konulu Toplantı Gerçekleştirildi



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kalite Komisyonu, 21.05.2018 tarihinde Sağlık  Yüksekokulumuzda toplandı. Aynı zamanda Kalite Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. İhsan SOYSAL Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ,  Kalite Komisyonu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa MİRİK, Doç. Dr. Fatin Rüştü POLAT, Yüksekokulumuz bünyesindeki Bölümlerimizin Bölüm Başkanları ile Bölüm Kalite Elçileri katıldı. Toplantıda kaliteyi yükseltme hedeflerine yönelik olarak, öğrencilerin akademik eğitimi, iş akış şemaları, fiziki koşullar, akademisyenlerin kendilerini geliştirme olanakları gibi bir çok konu ele alındı.

Kalite Yönetimi’nde “Bana göre” kavramına yer olmadığına dikkat çeken Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Soysal, kalitenin, önceden belirlenen standartlara uygunluk derecesi ile ölçülebileceğine vurgu yaparak, şeffaflığın, ölçülebilirliğin, görünürlülüğün gerekliliğine değindi.

Toplantı, Komisyon üyeleri Prof. Dr. Mustafa MİRİK ve Doç. Dr. Fatin Rüştü POLAT’ın, Yüksekolumuz Müdürü Doç.Dr.Tülin YILDIZ‘a Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kalite Politikası’nın ve Üniversitemiz misyon ve vizyonunun bulunduğu tabloların sunulmasıyla son buldu.