Sağlık Bilimleri Fakültesi
2018-05-15

Okulumuzda “21-28 Nisan Ebeler Haftası” ve “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası”Etkinliği Coşkusu



 

Ülkemizde her yıl 21-28 Nisan Ebeler ve 12-18 Mayıs haftasında kutlanan Hemşirelik Haftası Etkinliği; Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 10 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen program ile kutlandı.

Programın açılış konuşmaları Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Horozoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay tarafından gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay konuşmasında ‘’Hemşireliğin isteyerek ve severek yapılması gereken bir meslek olduğunu, maddi karşılık beklentisi ile yapılamayacağını’’ ifade ederek, Hemşirelik Haftasını ve Ebeler Haftasını kutladı. Programa akademisyenler, hemşireler, ebeler, hemşirelik ve tıp fakültesi öğrencileri katılım gösterdi. Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Akreditasyon Öğrenci Grubuna; bu önemli haftayı unutmayarak, tüm Tıp Fakültesi öğrencileri adına ileride birlikte çalışacakları hemşirelerin ve hemşire adayı olan hemşirelik öğrencilerinin haftasını çiçek takdimi ile kutladıkları için, nazik davranışlarından dolayı teşekkür edildi.

Açılış konuşmalarının ardından programa konferans ile devam edildi. Söz konusu konferans; Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan tarafından “Değer Temelli Bakım”sunumu ile gerçekleştirildi. Prof. Dr. Fatma Eti Aslan konuşmasında; değerin anlamları çerçevesinde sağlıkta olması istenen bakımın boyutuna açıklık getirdi. Hemşirelere, ebelere ve geleceğin meslek adayları öğrencilerimize deneyimlerinden örneklerle önerilerde bulundu.

Konferans ardından mesleğimize ve Üniversitemize hizmet veren, her bireye özgü ve hakkı olan bakımı sürdürmeye çalışan Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi hemşirelik hizmetleri müdür yardımcıları Uzm. Hem. Bahar Gülcivan ve Uzm. Hem. Özge Bengü Urcanoğlu ile okulumuz araştırma görevlileri Uzm. Hem. Arzu Malak ve Uzm. Hem. Dilek Erden başta olmak üzere hastane bünyesinde çalışan tüm hemşirelere ve ebelere başarı belgesi verildi. Programda gönüllü görev alan hemşirelik bölümü öğrencilerimizin belgeleri Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay tarafından takdim edildi.

Programın kapanışı tüm katılımcıların etkileşimde bulunduğu bir kokteyl ile sona erdi. Kokteyl alanında Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Okulumuz işbirliği ile gerçekleştirilen araştırmalar poster olarak katılımcılar ile paylaşıldı.