Sağlık Bilimleri Fakültesi
2017-05-30

NKÜ Sağlık Yüksekokulu 2017 Yılı 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Etkinliği



 

18 Mayıs 2017 tarihinde; Okulumuz, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tıp Fakültesi işbirliği ile “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlama Programı” yapıldı.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, açılış konuşmaları Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tarkan Yetişyiğit ve Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay tarafından gerçekleştirildi. Programa akademisyenler, hemşireler ve geleceğin meslek adayı öğrencilerimiz katıldı.

Program “Kuşaklar Ayrılıyor mu” teması ile oturum başkanlığını okulumuz müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız ve müdür yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ebru Önler’in yaptığı panel ile başladı. Panelde konuşmacılar Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri müdür yardımcısı Uzm. Hem. Bahar Gülcivan “Kuşaklar ve Kuşakların Bakıma Yansımaları” başlıklı sunumu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri müdür yardımcısı Özge Bengü Urcanoğlu ise “Sosyal Medyanın Kuşaklar Arası Kullanımı ve Yasal Boyutu” başlıklı sunumu yaptı.

Panelin ardından “Hemşirelik Öğrencileri Araştırma Şenliği” ne geçildi. Okulumuz öğretim üye/elemanlarının oturum başkanlığını yaptığı dört farklı sözlü sunum oturumunda, ders kapsamında danışmanlığını Öğr. Gör. Ela Yılmaz Coşkun’un yaptığı ve hemşirelik üçüncü sınıf öğrencilerimizin gerçekleştirdiği 19 tanımlayıcı araştırma katılımcılarla paylaşıldı. Öğrencilerin gruplar halinde gerçekleştirdiği ve grup sözcülerinin sunduğu araştırmalar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Sözlü sunumların ardından ödül törenine geçilerek, okulumuz öğretim üye/elemanları tarafından yazılı ve sözlü değerlendirme komitelerinin analizleri sonucu öğrencilerimizin başarısını taçlandırmak üzere birincilik, ikincilik ve üçüncülük sözlü bildiri ödülleri takdim edildi. Ayrıca panel konuşmacılarına sunumlarından ve Öğr. Gör. Ela Yılmaz Coşkun’a öğrencilere vermiş olduğu destekten dolayı plaket takdim edildi.

2017 yılı Hemşirelik Haftası Kutlama programı etkin sunumların ve öğrenci araştırmalarının ardından kokteyl ile sona erdi. Katılımcılar, öğrenciler ve hemşireler program hakkında güzel vaatlerde bulunurken bu şahitliği fotoğraflar kanıtlar nitelikteydi.